Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
10. februára 2023 o 7:58
Čas čítania 1:03

VIDEO: Takto sa Orbán tváril, že má plné ruky práce, aby sa nemusel zvítať so Zelenským. Netlieskal mu ako jediný líder EÚ

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Orbán po stretnutí povedal, že jeho krajina je „za mier“. Odmietol však zatlieskať prezidentovi Ukrajiny, ktorá je obeťou útočnej vojny Ruska.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa zúčastnil na summite lídrov Európskej únie v Bruseli. Jeho príchod si pred spoločným fotením poctili lídri krajín potleskom.

Maďarský premiér Viktor Orbán však podľa zverejneného videa ako jediný netlieskal, ba čo viac, keď Zelenskyj dorazil do rokovacej sály, predseda vlády našich južných susedov predstieral, že je zaneprázdnený.


Viktor Orbán má dlhodobý zdanlivo pozitívny prístup k režimu ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý rozpútal vojnu na Ukrajine. Od začiatku konfliktu u nášho východného suseda napríklad kritizuje posielanie zbraní na front a nepáčia sa mu sankcie zavedené voči Rusku.

Zo začatia vojny navyše neobviňuje Vladimira Putina, ale naznačuje, že konflikt pomohli vyprovokovať západné krajiny na čele s USA tak, ako hlása ruská vojnová propaganda. 

Ropné embargo voči Rusku Orbán už v minulosti označil za hospodársku atómovú bombu, za čo ho pochválil bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev.

„Zdá sa, že najrozumnejších lídrov krajín v Európskej únii už unavuje mlčky postupovať k priepasti s celým európskym sterilizovaným stádom, ktoré vedie na porážku americký pastier,“ vyhlásil Medvedev o Orbánovi. 

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Orbán na svojom Instagrame po summite v Bruseli uviedol, že Maďarsko je „na strane mieru“. Na sociálnu sieť zavesil fotografiu, na ktorej si podáva ruku so Zelenským, s ktorým sa nakoniec predsa len zvítal. Ukrajinský prezident ho na oplátku pozval na návštevu Kyjeva, no Orbán sa zatiaľ nevyjadril, či pozvanie prijme.

Domov
Zdieľať
Diskusia