Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
3. februára 2023, 21:55
Čas čítania 0:32

Zuckerbergovi plán staviť na svet virtuálnej reality zatiaľ nevychádza. Príjem VR divízie Mety klesol o 41 %

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Aj napriek nepriaznivým výsledkom bude podľa slov Zuckerberga 2023 rokom efektivity.

Spoločnosť Meta, na ktorej čele stojí zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg, zverejnila svoje finančné výsledky za uplynulý rok. Slabé výsledky mala najmä jej divízia AR/VR Reality Labs, ktorá vykázala počas roka prevádzkovú stratu takmer 14 miliárd dolárov, čo predstavuje medziročný pokles príjmov na úrovni 41 %. Informuje o tom portál gameindustry.biz.

Na archívnej snímke z 25. októbra 2019 šéf Facebooku Mark Zuckerberg počas prejavu v New Yorku.
Na archívnej snímke z 25. októbra 2019 šéf Facebooku Mark Zuckerberg počas prejavu v New Yorku. Zdroj: TASR/AP

V októbri 2022  pritom firma uviedla na trh svoj nový headset VR Meta Quest Pro. Na porovnanie, divízii zameranej na virtuálnu realitu sa omnoho lepšie nedarilo ani počas roka 2021, keď jej obchodný segment zaznamenal stratu 10,2 miliardy dolárov. 

Pod materskou spoločnosťou Meta sa okrem virtuálnej reality stále nachádza aj sociálna sieť Facebook, ktorá mala za sebou úspešnejší rok. Podľa zverejnených výsledkov počas uplynulého roka vzrástol počet aktívnych mesačných používateľov Facebooku medziročne o 2 % na 3 miliardy, zatiaľ čo počet denných používateľov vzrástol o 4 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia