Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
7. februára 2023, 18:10
Čas čítania 3:09

Plat 2490 € mesačne aj bez vysokej školy? Našli sme dobre platené pozície na Slovensku

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Aj na slovenskom trhu práce nájdeš pracovné pozície, ktoré majú zaujímavé platové ohodnotenie, množstvo benefitov a nepotrebuješ k nim ani diplom z vysokej školy.

Ak príde reč na pracovné pozície so zaujímavým platovým ohodnotením, často sa debata automaticky obráti na IT sektor alebo finančný sektor. V nich sa totiž dlhodobo zarába najviac.

Nadpriemerné platové ohodnotenie však ponúkajú aj pozície, ktoré si nevyžadujú vysokoškolské vzdelanie a možno by si ich na prvé počutie ani nezaradil do kategórie povolaní s vyšším príjmom.

Priemerné výšky platov na vybraných pozíciách.
Priemerné výšky platov na vybraných pozíciách. Zdroj: Profesia.sk

Podľa údajov pracovného portálu Profesia.sk sa napríklad priemerný ponúkaný plat v inzerátoch na pozícii potravinárskeho technológa pohybuje okolo 2189 eur mesačne. Dobre si zarobia aj murári, ktorých platy sa na portáli pohybujú v priemere okolo 2490 eur, a okolo 2000 eur si bez vysokoškolského diplomu dokážu zarobiť aj ľudia venujúci sa koučingu.

My sme na trhu práce našli aj ponuky, kde je podobný či dokonca vyšší ponúkaný plat a často k nemu patria aj zaujímavé zamestnanecké benefity. Napríklad ubytovanie v služobnom byte, flexibilný pracovný čas či prispievanie na rôzne druhy poistení. Práve benefity sú často tým, čím sa darí zamestnávateľom prilákať najtalentovanejších ľudí práve do ich firiem. 

Na Refresheri sa pravidelne venujeme aktuálnemu dianiu v ekonomike a predstavujeme ti možnosti, ako si nájsť zaujímavú prácu a zorientovať sa na slovenskom pracovnom trhu. Ak sa chceš dostať k všetkým článkom bez obmedzení a podporiť našu prácu, staň sa členom klubu Refresher+.

V gastre aj za takmer stovku v čistom na deň

Hneď dve pozície so zaujímavým platovým ohodnotením sme našli v gastrosektore. Jednou z nich je miesto samostatného pizzéra v centre Bratislavy. Inzerát ponúka sadzbu 90 eur na deň v čistom.

Domov
Zdieľať
Diskusia