Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. januára 2023, 20:33
Čas čítania 0:27

Česko aj Rakúsko predĺžili kontroly na hraniciach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Česká vláda sa však rozhodla, že kontrolovať hranice už bude iba polícia.

Rakúsko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovenskom do 5. februára 2023. Oznámilo to vo štvrtok podvečer rakúske ministerstvo vnútra.

Česká vláda tiež rozhodla o predĺžení dočasných náhodných kontrol na hraniciach so Slovenskom. Na mieste zostane už len polícia – vojaci a colná správa sa zo služby stiahnu. 

„Už sme vo fáze útlmu rozsahu týchto kontrol. Budú sa nimi zaoberať len policajti. Na hraniciach už nebudú vojaci ani colná správa a celkovo bude režim významne miernejší,“ komentoval zmenu predseda českej vlády.


Kontroly na hraniciach Česka a Slovenska zaviedol český vládny kabinet 29. septembra 2022 pôvodne na desať dní. Odvtedy platnosť tohto opatrenia predĺžil štyrikrát, naposledy 21. decembra. Najdlhšie môže Česko kontroly predlžovať do konca marca 2023.

Policie česko hranice kontrola slovensko migranti
Zdroj: Policie ČR
Domov
Zdieľať
Diskusia