Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
25. januára 2023, 21:19
Čas čítania 0:48

Justin Bieber urobil životný obchod. Za závratnú sumu predáva všetky hity vrátane skladieb Baby či Sorry

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Justin Bieber má na Spotify mesačne až 82 miliónov poslucháčov.

Justin Bieber sa pridal k stále rastúcemu zoznamu hudobníkov, ktorí predávajú svoj hudobný katalóg. Podľa NBC News sa spevák vzdal autorských práv k 290 titulom vydaným pred 31. decembrom 2021. V poslednom čase tak urobili napríklad Bob Dylan alebo Bruce Springsteen. 

Bieberove autorské práva na mnoho známych skladieb kúpila firma Hipgnosis Songs Capital so sídlom v Spojenom kráľovstve.

„Vplyv Justina Biebera na globálnu kultúru za posledných 14 rokov bol skutočne pozoruhodný. Vo veku len 28 rokov je jedným z mála definujúcich umelcov éry streamovania, ktorá oživila celý hudobný priemysel a verné a globálne publikum vzala na cestu od fenoménu pre tínedžerov až ku kultúrne významnému umelcovi,“ vyjadril sa o transakcii generálny riaditeľ spoločnosti Merck Mercuriadis.

Wall Street Journal predpokladá, že obchod by mohol mať hodnotu okolo 200 miliónov dolárov. Justin Bieber na Spotify mesačne dosahuje 82 miliónov poslucháčov a jeho piesne doteraz dohromady nazbierali 30 miliárd streamov.

29. marca 2024, 11:00 Čas čítania 3:18 TOP hudobné novinky týždňa: Drake dostal diss od Kendricka Lamara, Beyoncé vydala country album a Luca Brassi10x teasuje LP TOP hudobné novinky týždňa: Drake dostal diss od Kendricka Lamara, Beyoncé vydala country album a Luca Brassi10x teasuje LP

Spevákov manažér Scooter Braun označil najnovšiu dohodu za historickú. „Už 15 rokov som vďačný, že môžem byť svedkom tejto cesty, a dnes som šťastný za všetkých zainteresovaných. Justinova veľkosť sa práve začína,“ uviedol.

Domov
Zdieľať
Diskusia