Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
12. januára 2023 o 16:50
Čas čítania 0:38

Dôverčivá Slovenka poslala falošnému vojakovi 250-tisíc eur v priebehu jediného roka. Vlastnému partnerovi to zatajila

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodník si prilepšil o slušnú čiastku.

Internetovému podvodníkovi odoslala 57-ročná Bratislavčanka finančné prostriedky v hodnote viac ako 250-tisíc eur. Ten sa na sociálnych sieťach vydával za vojaka zahraničných vojenských jednotiek, informuje polícia na svojom Facebooku.

Vojak ju mal kontaktovať pomocou sociálnej siete už v novembri roku 2021. V úvodných správach sa predstavil ako člen vojenských jednotiek OSN, ktorý slúži vo vojenskom tábore v Jemene. Žena mu následne s dobrým úmyslom v priebehu jedného roka poslala viac ako štvrť milióna eur.

Partnerovi o peniazoch nepovedala

Dôverčivá žena síce svojho priateľa informovala o komunikácii s týmto mužom, no zasielanie finančných prostriedkov zamlčala.

Až začiatkom januára 2023 si žena uvedomila, že sa pravdepodobne stala obeťou podvodu, a tak sa rozhodla podať trestné oznámenie na policajnom oddelení v Bratislave.

„Polícia upozorňuje, že počítačovo zruční podvodníci dokážu pôsobiť dôveryhodne a legenda ‚americký vojak na misii‘ bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch. Poškodené ženy, ktoré naleteli, prišli o nemalé sumy. Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze neznámym osobám,“ uzatvára v statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia