Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. januára 2023, 10:54
Čas čítania 0:46

Pri prestrelke drogových gangov v Belgicku zomrelo jedenásťročné dievča

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V Belgicku prebieha drogová vojna a prestrelka bola zrejme vyrovnávaním starých účtov.

Jedenásťročné dievča zomrelo v pondelok pri streľbe v belgickom prístavnom meste Antverpy, ktorá súvisí s ilegálnym obchodovaním s drogami. Miestna polícia uviedla, že dieťa zabila črepina po výbuchu mikrovlnky, keď útočníci strieľali na dom v mestskej časti Merksem.

„Stala sa strašná tragédia, pri ktorej zomrelo nevinné dieťa. Prebieha vyšetrovanie, ale urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme týchto bezohľadných zločincov chytili. Deti nemajú nič spoločné s akoukoľvek drogovou vojnou,“ napísala na Twitteri belgická ministerka vnútra Annelies Verlindenová.

Hovorca prokuratúry v Antverpách oznámil, že vyšetrujú prepojenie na obchod s drogami.
Starosta Antverp Bart De Wever pre televíziu VRT povedal, že útok bol zrejme vyrovnávaním starých účtov. „Prebieha drogová vojna, zločinci útočia na domy iných zločincov,“ vysvetlil starosta. „Sme toho svedkami už celé mesiace a to, čoho som sa dlho obával, sa stalo – je tu nevinná obeť, dieťa,“ dodal.

Belgické úrady majú v utorok informovať o rekordnom množstve kokaínu zadržanom v prístave Antverpy za minulý rok, ktoré presiahlo hranicu 100 ton. Úrady odhadujú, že zadržali len približne desať percent kontrabandu pašovaného cez Antverpy, napriek využívaniu cvičených psov a skenerov kontajnerov. Pre množstvo zachyteného kokaínu sa polícia obáva, že v spaľovniach nebude dostatok kapacity na jeho zničenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia