Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
9. januára 2023 o 20:05
Čas čítania 0:36

Heger sa môže postaviť proti Matovičovi. V OĽaNO sa črtajú vážne rozkoly

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Premiér dnes začal zbierať podpisy na vyzbieranie novej parlamentnej väčšiny.

S blížiacim sa snemom hnutia OĽaNO môže v hnutí Igora Matoviča nastať ešte väčšie napätie. Premiér v demisii Eduard Heger sa spolu s ministrom obrany postavil proti Matovičovmu urážaniu trans ľudí. Ten v statuse písal, že procesy tranzície sú podobné ako pokusy nacistického doktora Josefa Mengeleho.

Denník N prišiel s informáciou, že ak Igor Matovič zostane lídrom hnutia, Heger s Naďom z neho odídu. Podľa poslanca Györgya Gyimesiho by poslanci OĽaNO zostali naďalej verní Matovičovi, ak by sa Eduard Heger rozhodol odísť či vytvoriť si vlastný subjekt. 

Eduard Heger dnes na svojom Facebooku oznámil, že sa chystá vyzbierať podpisy na novú parlamentnú väčšinu. Tá by bez podpory v klube OĽaNO nebola možná. 

V decembri minulého roka však už z OĽaNO odišlo desať poslancov okolo poslanca Kristiána Čekovského. Minister životného prostredia Ján Budaj pri svojom odchode rovnako vyjadril podporu Eduardovi Hegerovi a vyhlásil, že demokratická platforma podporuje jeho vládu a odmieta predčasné voľby.

Domov
Zdieľať
Diskusia