Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
2. januára 2023, 12:12
Čas čítania 1:03

Matovič prirovnal tranzíciu k experimentom nacistu Mengeleho

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Exminister financií venoval svojim sledovateľom dlhý status, v ktorom sa vrátil k vražde pred podnikom Tepláreň. Tú využil na kritiku prezidentky, médií a transrodových osôb.

Bývalý premiér a exminister financií Igor Matovič sa v novom statuse vrátil k vražde dvoch ľudí spred bratislavského podniku Tepláreň. Prezidentku Zuzanu Čaputovú a médiá obvinil z údajnej „prešpekulovanej manipulácie“, podľa ktorej vraj cielene zamlčiavali, že cieľom bol „hetero premiér“. Refresher a mnohé ďalšie médiá o cieli strelca, ktorým mal byť Eduard Heger, pritom informovali.

Ďalej sa v nenávistnom komentári pustil do transrodových osôb. „Spustili masívne vymieľanie hláv cez všetky kľúčové médiá s cieľom vyvolať v ľuďoch až výčitky svedomia. Dennodenné propagandistické rozhovory s prerobenými chlapmi na ženy, manipulatívne hranie na city,“ napísal Matovič o článkoch, ktoré mali poukázať na transfóbne a homofóbne nálady v našej spoločnosti a na to, čo prežívajú ľudia z LGBT+ komunity.

Matovič ďalej bez odkazov na štúdie tvrdil, že vyučovanie detí o transrodových osobách viedlo v zahraničí „k tisíckam detských tragédií“.

„Netúžime deti na základných školách vystaviť drístom o tom, ako sa môžu v ich veku slobodne a zodpovedne rozhodnúť, že síce s pipíkom, ale budú dievčatká. VEĎ TO JE CHORÉ! A mlčať o tom by viedlo k tisíckam detských tragédií, ktoré vidíme po svete. Kde je úplne bežné, že maloleté dieťa vyfasuje od chorej dospelej hlavy dobrozdanie na blokátory puberty … následne hormóny na ‚zmenu pohlavia‘ … a keď dieťa dospeje, už sa nevie vrátiť späť a nespočetnekrát preto spáchajú samovraždu,“ napísal Matovič a následne prirovnal proces tranzície k pokusom nacistického doktora Jozefa Mengeleho.

Ak patríš do LGBT+ komunity a stal si sa terčom nenávistného správania, môžeš vyhľadať psychologickú a ďalšiu pomoc, ktorú poskytuje:
– Bezplatná 24-hodinová linka dôvery Nezábudka: 0800 800 566
– Online poradňa Ligy za duševné zdravie
– Online poradňa pre mladých IPčko

Domov
Zdieľať
Diskusia