Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
TASR
9. januára 2023, 8:13
Čas čítania 1:08

Princ Harry prvýkrát objasnil, prečo vydal knihu plnú kontroverzií o kráľovskej rodine. Po bitkách a drogách možno príde zmier

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Objasnil, prečo vydal knihu.

Britský princ Harry v nedeľu v rozhovore pre britskú televíziu ITV hovoril o dôvodoch, prečo sa rozhodol vydať knihu. Tiež sa kriticky vyjadril o britských médiách i členoch kráľovskej rodiny. Povedal však, že má rád svojho otca, brata i rodinu, a vyjadril presvedčenie, že by sa mohli uzmieriť, informujú BBC a Sky News.

Harry v rozhovore povedal, že svoju knihu spomienok sa rozhodol vydať, aby sa bránil pred nepravdivými informáciami v bulvárnej tlači. Svoj hnev podľa AFP zameral na britské médiá, ktoré označil za „nepriateľa“, a členov kráľovskej rodiny obvinil zo spoluúčasti na umiestňovaní nepriateľsky namierených správ v novinách.

Anketa:
Udobrí sa niekedy princ Harry so svojou rodinou?
Áno.
Nie.
Neviem.
Áno.
15 %
Nie.
48 %
Neviem.
36 %

„Milióny slov boli s určitosťou venované pokusom na zničenie mojej manželky (Meghan) a mňa,“ povedal princ. Harryho memoáre nazvané Spare majú oficiálne vyjsť budúci utorok. V britských médiách však odhalenia z knihy dominujú po tom, ako sa tento týždeň dostala, hoci len nakrátko, omylom do predaja v Španielsku.

Táto kniha je najnovšou kapitolou v spore Harryho a jeho manželky Meghan s britskou kráľovskou rodinou. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu (Harry a Meghan) sa v roku 2020 vzdali oficiálnych povinností a presťahovali do Kalifornie.

Negatívne postoje voči Meghan boli podľa Harryho slov posilňované aj nepriateľsky zameranou tlačou, píše BBC. Harry v knihe tvrdí, že jeho brat princ William, ktorý je následník trónu, ho fyzicky napadol počas hádky v spojitosti s Meghan, píše AFP. Harry takisto píše o tom, ako prišiel o panictvo, priznáva sa k užívaniu drog a tvrdí, že počas služby v radoch britskej armády v Afganistane zabil 25 ľudí.

Britské médiá v nedeľu oznámili, že kniha „ublížila“ princovi Williamovi i kráľovi Karolovi III., ktorý je otcom oboch princov. Kráľ sa však so svojím synom chce uzmieriť, píše AFP. Buckinghamský palác sa k záležitosti oficiálne nevyjadril.

Princ Harry
Zdroj: TASR/AP/Martin Meissner
Späť
Zdieľať
Diskusia