Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
8. januára 2023, 14:19
Čas čítania 0:51

Súkromné lietadlo Elona Muska vzlietlo minulý rok 134-krát a vyprodukovalo 1 800 ton oxidu uhličitého

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vyplýva to z údajov vysokoškolského študenta Jacka Sweeneyho, ktorý lietadlo Elona Muska sleduje od roku 2020.

Súkromné ​​lietadlo Elona Muska vzlietlo v minulom roku 134-krát, pričom najkratší let trval šesť minút. Lietadlo Gulfstream G550 vyprodukovalo 1 800 ton oxidu uhličitého a celkové prevádzkové náklady vrátane paliva stáli 2,6 milióna dolárov. Vyplýva to z údajov účtu na Twitteri @ElonJetNextDay, za ktorým stojí vysokoškolský študent Jack Sweeney, píše Insider.

Lietadlo podniklo cesty do Brazílie, Francúzska, Talianska, Grécka, Nórska, Nemecka a Spojeného kráľovstva. Šéf Tesly pravdepodobne použil svoje súkromné ​​lietadlo aj na let do Kataru na decembrové finále majstrovstiev sveta vo futbale. Medzi najčastejšie destinácie patrili Los Angeles či Austin a Brownsville v Texase.

Jeho najdlhší let, zaznamenaný 18. júla, smeroval z gréckeho Mykonosu do Austinu v Texase a trval vyše 12 hodín. Najkratší let trval asi šesť minút a podľa údajov lietadlo ostalo na letisku Long Beach. Pravdepodobne išlo o transfer lietadla. 

elon musk
Zdroj: Twitter/GeneMcVay

Študent Jack Sweeney začal Muskovo lietadlo sledovať v roku 2020. Miliardár sa mu vyhrážal, že Sweeneyho zažaluje, pričom argumentoval tým, že ohrozuje jeho dvojročného syna. Účet @ElonJet natrvalo zakázali, no študent vytvoril nový s názvom @ElonJetNextDay, kde uverejňuje rovnaké údaje, len s 24-hodinovým oneskorením.

Domov
Zdieľať
Diskusia