Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
26. decembra 2022, 12:44
Čas čítania 0:40

90-ročná dôchodkyňa z Prešova vyhodila 10-tisíc eur cez okno. Podvodník ju vystrašil tragédiou v rodine

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Páchateľ seniorku vystrašil natoľko, že mu z okna vyhodila životné úspory.

Podvodník vylákal od dôchodkyne z Prešova životné úspory, informujú Noviny.sk.

 Podobných podvodov sa tento rok udialo neúrekom a väčšina z nich sa skončila úspešne pre zlodejov. Tento prípad nebol výnimkou. Scenár bol aj tentokrát rovnaký, podvodník zavolal dôchodkyni a oznámil jej, že niekto z jej blízkych spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej vážne zranil malé dieťa. Starenku preto žiadal finančnú pomoc. 

„Do igelitovej tašky mala zabaliť 9 500 eur a vyhodiť von oknom,“ uviedol hovorca prešovskej polície. Neznámy človek, ktorý už na ne čakal, ich rýchlo vzal a hneď sa s nimi vyparil. „Prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin podvodu,“ doplnil.

Osamelá starenka bola natoľko vystresovaná, že jej ani len nenapadlo, že by mohlo ísť o podvod. Zistila to až neskôr, po tom, čo peniaze vyhodila z okna a boli nenávratne preč.

„Upozorňujeme občanov, najmä seniorov, aby boli ostražití a nepodľahli nátlaku a rôznym emotívnym príbehom, ktorými sa podvodníci snažia vylákať od nich ich celoživotné úspory,“ uzavrel Daniel Džobanik.

Správy z domova nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia