Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. decembra 2022, 13:11
Čas čítania 0:33

Rusom sa nepáči Zelenského cesta do USA. Povedie k zhoršeniu konfliktu a neprinesie Ukrajine nič dobré, vyhrážajú sa

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa Kremľa Ukrajina odmieta rokovania o mieri a po návšteve v USA sa to s určitosťou nezmení.

Ďalšie dodávky zbraní Ukrajine podľa Kremľa iba prehĺbia konflikt, pričom stredajšia návšteva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Spojených štátoch s určitosťou neprinesie nič dobré, vyhlásil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Očakáva sa, že Spojené štáty počas Zelenského stredajšej návštevy ohlásia nový balík vojenskej pomoci Kyjevu vrátane dodávky protivzdušných raketových systémov Patriot.
„Toto všetko s určitosťou povedie k zhoršeniu konfliktu a neveští to pre Ukrajinu nič dobré,“ povedal Peskov reportérom.

Kremeľ podľa neho neočakáva, že po Zelenského návšteve vo Washingtone zmení Ukrajina svoj postoj k mierovým rokovaniam a bude naďalej odmietať vyjednávať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Na otázku, či Moskva vôbec očakáva niečo pozitívne od Zelenského cesty do USA, Peskov odpovedal stručným „nie“.

Zelenskyj sa v stredu plánuje stretnúť s americkým prezidentom Joeom Bidenom a lídrami Kongresu USA. Ide o jeho prvú zahraničnú cestu od konca februára, keď Rusko vojensky napadlo Ukrajinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia