Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. decembra 2022, 9:35
Čas čítania 0:48

Volodymyr Zelenskyj navštívi Biely dom. Americký prezident má v tom čase oznámiť nový balík pomoci pre Ukrajinu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ide o prvú návštevu ukrajinského prezidenta do zahraničia od začiatku ruskej invázie.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj plánuje v stredu 21. decembra navštíviť Washington. Bude to jeho prvá cesta do zahraničia od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu 24. februára, informovali v utorok médiá v Spojených štátoch. Zelenského návšteva zatiaľ nie je úplne istá a závisí od bezpečnostnej situácie.

Zelenskyj plánuje navštíviť Biely dom a Joea Bidena, kde má práve americký prezident oznámiť nový balík vojenskej pomoci pre Kyjev vrátane rakiet a vyspelých raketových systémov Patriot, ktoré majú pomôcť Ukrajine brániť sa proti ruským brutálnym útokom. Zelenskyj možno prednesie aj príhovor v Kongrese USA, ako v utorok uviedli správy v amerických médiách.

Neočakávaná návšteva Zelenského vo Washingtone má prebehnúť v čase, keď sa má ruský prezident Vladimir Putin v stredu stretnúť s vysokopostavenými predstaviteľmi ruských ozbrojených síl, zhodnotiť výsledky vojny Ruska na Ukrajine a po sérii porážok na bojisku stanoviť ciele na budúci rok.

Predsedníčka americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová v liste členom Kongresu uviedla, že v stredu večer by mali byť prítomní na výnimočnej udalosti zameranej na demokraciu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Novinárom v utorok večer nepotvrdila informácie médií, ale povedala, že návšteva absolútneho hrdinu, akým je Zelenskyj, by bola cťou pre Kongres Spojených štátov.

„Ukrajinský ľud bojuje proti Putinovi a tým bojuje za demokraciu pre nás všetkých,“ dodala Pelosiová.

Domov
Zdieľať
Diskusia