Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
17. decembra 2022, 13:51
Čas čítania 0:37

Na tajných párty britských top štátnikov sa vraj užíval kokaín. Expremiérka Liz Trussová drogy popiera

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hovorca bývalej premiérky Trussovej obvinenia kategoricky poprel.

Na tajných párty britských štátnikov sa údajne užíval kokaín. S informáciou prišiel The Guardian odvolávajúci sa na anonymné zdroje z daného prostredia.

Stopy po droge sa vraj nachádzali v historickom dome Chevening, kde sa zabávali politickí spojenci expremiérky Liz Trussovej. Tá mala párty hostiť v čase, keď bola ešte ministerkou zahraničných vecí a vrcholila jej kampaň na post premiérky. Hovorca Trussovej prítomnosť drog poprel.

Podobné látky sa podľa ďalších zdrojov nachádzali aj v kanceláriách na 10 Downing Street, kde sa konali lockdownové párty v časoch vládnutia expremiéra Borisa Johnsona. Ten na nich však zrejme nebol. Stopy po drogách sú datované ešte k roku 2021.

Nie je potvrdené, že by omamné látky užíval ktorýkoľvek z dvojice bývalých premiérov, a nevie sa ani, či o údajnej prítomnosti drog vedeli.

Podľa osoby znalej tamojších pomerov však kokaín užívali minimálne Trussovej blízki spojenci. Guardian upozorňuje na to, že prechovávanie kokaínu je trestným činom, za ktorý hrozí 7-ročné väzenie či pokuta v neobmedzenej výške.

Boris Johnson
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia