Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. decembra 2022, 16:11
Čas čítania 0:36

AKTUÁLNE: Matovičovi sa rozpadá klub. Z OĽaNO odchádzajú ďalší poslanci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Z klubu OĽaNO vraj chceli poslanci okolo Jána Budaja odísť už dávnejšie.

Poslanci z občianskodemokratickej platformy opúšťajú klub OĽaNO. V skupine sa nachádzajú poslanci okolo Kristiána Čekovského aj minister životného prostredia Ján Budaj, informuje Denník N.

Minister Budaj vyhlásil, že z klubu OĽaNO by odišli, nehľadiac na výsledok včerajšieho hlasovania o páde vlády. Zároveň však upozorňuje, že odchádzajú iba z klubu a v koalícii zotrvajú. Po ich odchode zostane v klube iba 37 poslancov. 

„My sme OĽaNO oznámili už dávno, že budeme pôsobiť samostatne. Pán Matovič aj pán Heger to vedia a sú s tým absolútne v pohode,“ povedal Denníku N Budaj.

Spolu s Budajom odchádzajú aj Kristián Čekovský, Róbert Halák, Monika Kozelová, Anna Mierna, Anna Remiášová, Jaromír Šíbl, Tomáš Šudík, Jarmila Vaňová, Vladimír Zajačik a Martina Brisudová.

Občianskodemokratická platforma žiadala odchod Igora Matoviča z postu ministra financií, čo sa však nestalo. Zároveň však pri včerajšom hlasovaní podporili klub a spolu s ostatnými jej členmi sa pred hlasovaním o dôvere vlády zdvihli a opustili plénum Národnej rady.

budaj
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia