Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. decembra 2022, 18:47
Čas čítania 0:37

Naď bol s Káčerom v Kyjeve. Ohlásili ďalšiu pomoc Ukrajine za milióny eur. Nikdy vám to nezabudneme, odkázal Slovákom Zelenskyj

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šéf rezortu obrany vycestoval do Kyjeva spolu s ministrom zahraničných vecí Káčerom a ministrom hospodárstva Hirmanom.

Minister obrany Jaroslav Naď počas stretnutia s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským informoval o poskytnutí ďalšej pomoci, ktorú schválila vláda SR pre nášho východného suseda.

Šéf rezortu obrany vycestoval spolu s ministrom zahraničných vecí Káčerom a ministrom hospodárstva Hirmanom do Kyjeva, kde sa stretli s ukrajinským prezidentom a ministrom obrany. 

„Ľudia si pamätajú. My si budeme pamätať vašu pomoc. A možno príde čas, nedajbože, aby sa to stalo, my vieme, čo je vojna, a želáme vám len mier, ale Ukrajina vždy pomôže Slovenskej republike za pomoc, ktorú ste nám poskytli,“ odkázal ukrajinský prezident Slovákom, informuje TV Markíza.

Boženy aj vesty

Slovensko poskytne Ukrajine zimný balík pomoci v hodnote približne 800-tisíc eur. Jeho obsahom je materiálové vybavenie v podobe benzínových generátorov, zimných výstrojov, elektrocentrál a transformátorov.

Okrem toho SR poskytne na pomoc Ukrajine tiež odmínovacie komplety Božena v hodnote 1,8 milióna eur, balistické vesty v hodnote 1,2 milióna eur a ďalšiu vojenskú pomoc v hodnote približne 6,3 milióna eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia