Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tereza Patočková
8. decembra 2022, 15:58
Čas čítania 0:51

Zuzana Čaputová opäť rezonuje v zahraničí. Významný biznisový magazín ju zaradil medzi stovku najmocnejších žien roka 2022

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Zuzana Čaputová opäť rezonuje v zahraničí. Významný biznisový magazín ju zaradil medzi stovku najmocnejších žien roka 2022
Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová

Na poslednom mieste sa symbolicky umiestnila Mahsa Amini, jej tragická vražda v Iráne podnietila najväčšiu feministickú revolúciu.

Časopis Forbes, ktorý každý rok vyhlasuje stovku najmocnejších žien sveta, tento rok do svojho rebríčka zaradil prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú. 

Čaputová sa v zozname umiestnila na 87. mieste. Porota ocenila jej protikorupčné aktivity a jej činnosť v úrade prezidentky. Vo svojom inauguračnom prejave Čaputová sľúbila zlepšiť justičný systém a bojovať proti beztrestnosti a korupcii. Forbes ju označil za osamelý politický hlas v mori demagógie.

Na čele rebríčka je šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Forbes si na nej váži predovšetkým to, že v roku 2020 stála na čele návrhu zákona na pomoc covidu vo výške 750 miliónov eur a v roku 2022 sa stala jednou z najvernejších západných podporovateliek Ukrajiny v čase ruskej agresie. 

Na poslednom mieste sa symbolicky umiestnila Mahsa Amini, ktorej smrť v Iráne podnietila najväčšiu feministickú revolúciu.

Prvá desiatka najmocnejších žien sveta

 Mená a pozície
1.Ursula von der Leyen, prezidentka Európskej komisie
2.Christine Lagarde, prezidentka Európskej centrálnej banky
3.Kamala Harris, viceprezidentka Spojených štátov 
4.Mary Barra, výkonná riaditeľka spoločnosti General Motors
5.Abigail Johnson, výkonná riaditeľka Fidelity Investments
6.Melinda French Gates, spolupredsedníčka nadácie Billa & Melindy Gates
7.Giorgia Meloni, premiérka Talianska
8.Karen Lynch, výkonná riaditeľka farmaceutickej spoločnosti CVS Health
9.Julie Sweet, výkonná riaditeľka a spolupredsedníčka spoločnosti Accenture
10.Jane Fraser, výkonná riaditeľka investičnej skupiny Citigroup
Domov
Zdieľať
Diskusia