Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. decembra 2022, 14:39
Čas čítania 0:50

„Všetci v prvom rade nedostanú absolútne nič!“ Mikuláš v Poprade kričal z pódia na deti. Urážal Rómov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa poslanca však išlo iba o upokojovanie davu.

Na mestskej mikulášskej slávnosti v Poprade kričal nahnevaný Mikuláš na deti a aj rodičov. Neadekvátne poznámky, ktoré Mikuláš z pódia vykrikoval, sa dotýkali najmä etnickej príslušnosti detí.

„Všetci tí, čo sú v prvom rade, nedostanú od Mikuláša absolútne nič. Ale absolútne nič. Lebo Mikuláš nosí darčeky a dáva sladkosti len tým, ktorí sú dobrí a ktorí počúvajú, a nie tým, ktorí vrieskajú a nevedia sa správať,“ vykrikoval z pódia Santa.

Mikuláša hral niekdajší poslanec mesta Rudolf Kubus. Ten sa podľa Korzára ohradil, že video je vytrhnuté z kontextu. Opozičný poslanec mesta Poprad Igor Wzoš na Mikuláša zareagoval tiež: „Pre mňa je to čisto škandalózne, toto urobiť deťom. Je v tej chvíli irelevantné, aké deti tam boli. Majú mať celoživotnú traumu, že nejaký Mikuláš vrieska a nadáva rodičom? Je to veľmi nepríjemná situácia. Bohužiaľ, spoločnosť v Poprade sa vulgarizuje.“

Mikuláš necíti vinu

„Priebeh nebudem komentovať, lebo detičky a rodičia si urobili vlastný názor. Za mňa bolo všetko nádherne zorganizované a nesmierne sme sa s anjelom a čertíkom s deťmi zabávali a tešili,“ vyjadril sa Kubus. 

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Poslanec tvrdí, že sa snažil iba upokojiť dav. Urobil to však podľa médií a viacerých obyvateľov mesta veľmi nevhodným spôsobom. „Tí, ktorí schvaľujú správanie sa Mikuláša, by potrebovali tiež zažiť takéto poníženie,“ napísal pod video jeden z diskutujúcich.

poprad mikuláš
Zdroj: Facebook/Poprad dobré mesto pre život
Domov
Zdieľať
Diskusia