Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
6. decembra 2022, 10:33
Čas čítania 0:29

Smer má problém. Dostal pokutu za veľký protivládny protest bez rúšok v Rimavskej Sobote, no strane sa platiť nechce

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na miestnom amfiteátri sa aj napriek obmedzeniam 17. októbra 2021 zhromaždilo približne 4 000 ľudí, väčšina zúčastnených bola bez rúšok a nedodržiavala rozostupy.

V októbri minulého roka organizovala strana Smer-SD protivládny protest v Rimavskej Sobote, ktorá bola v tom čase tzv. červeným okresom. 

Strana Smer teraz ako organizátor podujatia dostala za porušovanie protipandemických opatrení od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva pokutu vo výške 5 000 eur, píše portál Aktuality

Pre Rimavskú Sobotu platili prísne pravidlá, okrem iného aj povinné rúška v interiéri a exteriéri. Na miestnom amfiteátri sa aj napriek obmedzeniu 17. októbra 2021 zhromaždilo približne 4 000 ľudí, väčšina zúčastnených bola bez rúšok a nedodržiavala rozostupy. Smeru v tom čase hygienici hrozili pokutou do výšky 20-tisíc eur.

Hygienici podujatie posudzovali ako hromadné kultúrne podujatie. Na zhromaždení totiž vystupovali okrem rečníkov aj speváci či folklórne súbory. Proti verdiktu sa strana odvolala, pre Aktuality.sk to potvrdil podpredseda strany Robert Kaliňák. 

protest smer-sd
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia