Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
27. novembra 2022, 20:03
Čas čítania 1:05

FOTO: Dúhovú vlajku na MS v Katare zakázali, no Kamerunčan veselo nosí vlajku Ruska na kopačkách. Má FIFA dvojaký meter?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Gael Ondoua pritom v minulosti hrával aj za ukrajinský klub Zorya Luhaňsk.

Kamerunský záložník Gael Ondoua si na aktuálnych MS 2022 v Katare zahral iba 22 minút, keď v zápase Kamerunu proti Švajčiarsku (0 : 1) striedal v 68. minúte. Namiesto jeho výkonov však v spoločnosti rezonujú jeho kopačky, ktoré si so sebou do Kataru priniesol.

Má na nich vyobrazenú kamerunskú, ale aj ruskú vlajku. Ondoua odohral veľkú časť svojej kariéry v Rusku, a to za kluby CSKA Moskva či Anži Machačkala, no popritom je okrem kamerunského občianstva držiteľom aj ruského občianstva.

 
Aktuálne 27-ročný hráč nemeckého Hannoveru nebude disciplinárnymi orgánmi FIFA za ruskú vlajku nijak vyšetrovaný ani sankcionovaný, píše 

#FIFA will not punish #Cameroonian midfielder Gaël Ondoua, who has #Russian citizenship, for wearing boots with the Russian flag at the #WorldCup in #Qatar. pic.twitter.com/HwjEJGxJFj

— NEXTA (@nexta_tv) November 27, 2022" target="_blank" rel="noopener">NEXTA. Ondoua v minulosti hrával aj za ukrajinský tím Zorya Luhaňsk.

Rozhodnutie FIFA je o to spornejšie, že Rusko je pre vojnu, ktorú vedie na území Ukrajiny, vylúčené zo všetkých súťaží, ktoré zastrešuje FIFA, respektíve UEFA.

Dúhové vlajky pre kapitánov FIFA zakázalaToto rozhodnutie prichádza krátko po tom, čo FIFA zakázala hráčom Anglicka, Dánska, Nemecka, Holandska či Wales nosiť dúhovú kapitánsku pásku v rámci projektu OneLove. Týmto projektom chceli tímy vyjadriť podporu LGBTI komunite.

26. novembra 2022, 15:54 Čas čítania 1:22 FOTO: Vlajka zo srbskej šatne na MS v Katare vyvolala škandál. „Sú to hanebné genocídne odkazy,“ hnevá sa kosovský minister FOTO: Vlajka zo srbskej šatne na MS v Katare vyvolala škandál. „Sú to hanebné genocídne odkazy,“ hnevá sa kosovský minister

Keďže je Katar konzervatívnou krajinou, v ktorej je homosexualita trestná, FIFA sa rozhodla dúhové pásky zakázať. Kapitán Anglicka Harry Kane bol aj napriek tomu spolu s anglickou futbalovou asociáciou pripravený pásku nosiť a zaplatiť pokutu.

FIFA na čele s prezidentom Giannim Infantinom však tímom pohrozila, že ak si hráč takúto pásku aj napriek zákazu dá, bude mu hneď na začiatku zápasu udelená žltá karta. Takýto trest sa už tímy rozhodli neakceptovať a pásky napokon nikto z hráčov nenosí.

Domov
Zdieľať
Diskusia