Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tomáš Šusták
27. novembra 2022, 9:05
Čas čítania 0:51

Matovič pred 10 rokmi priznal, že lekárovi dával úplatok on sám. Teraz verziu príbehu zmenil, upozorňuje protikorupčná nadácia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Igor Matovič po desiatich rokoch pozmenil svoj príbeh o úplatku pre lekára.

Minister financií Igor Matovič sa v sobotnom statuse priznal ku korupcii. Príbeh s úplatkom pre lekára použil v príspevku, ktorý napísal ako oznámenie, že s odborármi odmieta ďalej rokovať. 

Zážitok však po rokoch interpretuje s výrazným rozdielom ako pred rokmi, keď o ňom rozprával prvýkrát. Na zmenu Matovičovej verzie o úplatku upozornila Nadácia Zastavme korupciu.

Najskôr uplácal on sám, teraz jeho matkaMinister financií v statuse naznačuje, že jeden z rokujúcich lekárov si v roku 1996 od jeho rodiny za operáciu vypýtal úplatok vo výške 5-tisíc slovenských korún. Tohto nemenovaného doktora označil za „ľudský odpad“ a „bezcitného chrapúňa“.

Tento príbeh pritom Matovič použil už pred desiatimi rokmi ako súčasť svojho politického marketingu. Vtedy však príbeh interpretoval tak, že úplatok dal hlavnému operatérovi on sám. V najnovšom statuse verziu obmenil a 5-tisíc korún údajne lekárovi odovzdala jeho matka. 

„Minister tak svojím konaním nielenže vyvoláva ďalšiu nedôveru a nenávisť v spoločnosti, ale ako líder protikorupčného hnutia nejde ani dobrým príkladom. Najlepšie by totiž urobil, ak by na skutok upozornil v čase, keď ešte nebol premlčaný,“ konštatuje vo svojom príspevku Nadácia Zastavme korupciu.

26. novembra 2022, 21:11 Čas čítania 0:57 AKTUÁLNE: Premiér Heger sa dohodol s lekármi, katastrofa sa nekoná AKTUÁLNE: Premiér Heger sa dohodol s lekármi, katastrofa sa nekoná

Igor Matovič na tieto nezhody v príbehu nijako nereagoval. Iba pár hodín po tom, čo oznámil, že on sám už viac s lekármi rokovať nebude, sa premiérovi Eduardovi Hegerovi podarilo s lekárskymi odborármi dospieť k dohode. 

Domov
Zdieľať
Diskusia