Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. novembra 2022, 21:11
Čas čítania 0:57

AKTUÁLNE: Premiér Heger sa dohodol s lekármi, katastrofa sa nekoná

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda a lekárski odborári sa dohodli.

Vláda a lekárski odborári na sobotňajšom rokovaní vyriešili otázku platov lekárov a dohodli sa. Informoval o tom premiér Eduard Heger (OĽaNO).


Vyše 2 100 lekárov siahlo začiatkom októbra po výpovediach pre nespokojnosť so situáciou v zdravotníctve.

Neskôr viacerí podali výpovede z decembrových služieb.


Lekárski odborári trvali na splnení ôsmich požiadaviek, problém pri dosiahnutí dohody bol najmä v otázke platov. Pokiaľ by k dohode nedošlo, hrozilo by, že lekárom 30. novembra vyprší výpovedná lehota. V reakcii na to viaceré nemocnice prestali objednávať pacientov na plánované operácie od 1. decembra. Hrozilo aj vyhlásenie núdzového stavu.

Matovič, Krajniak, Heger
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Matovič rokovať odmietol

Ešte popoludní napísal predseda OĽaNO a minister financií status, v ktorom naznačuje, že jeden z rokujúcich lekárov si od jeho rodiny za operáciu v minulosti vypýtal úplatok.

Nemenovaného doktora označil za „ľudský odpad“ a „bezcitného chrapúňa“. O lekároch, čo dali výpoveď, hovorí, že sú vydierači, ktorí si vzali za rukojemníkov celý národ.

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

„Nedokážem viac sedieť a ‚rokovať‘ s ľuďmi, pre ktorých chorý človek v nemocnici je len nástroj na vydieranie pre vlastný prospech. Rokoval som s odborármi cca 40 hodín, viac nebudem. Žalúdok sa mi definitívne prevrátil. Nie, nedokážem viac sedieť zoči-voči ľuďom, ktorí na rokovaní o sebe povedia, že sú ‚elita národa', a zároveň cynicky, chladnokrvne a s ironickým úsmevom vám šplechnú do očí, že im je jedno, kto bude liečiť ľudí bojujúcich o život v nemocniciach po 1. decembri. Vraj ‚to bude už váš problém‘. Niečo také odporné som ešte nezažil.“

Domov
Zdieľať
Diskusia