Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. novembra 2022, 18:20
Čas čítania 0:24

Prídavok na dieťa od nového roka výrazne narastie. Prezidentka Čaputová podpísala časti „prorodinného balíčka“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmena bude stáť iba v budúcom roku zhruba 130 miliónov.

Prídavok na dieťa sa zvýši na 60 eur mesačne. Opätovne sa tiež zavedie jednorazové zvýšenie prídavku v sume 110 eur pre deti pri nástupe do prvého ročníka základnej školy.

Zvýšenie sumy prídavku na dieťa sa pôvodne navrhovalo na 50 eur. Na základe pozmeňujúceho návrhu jednej z predkladateliek novely Petry Krištúfkovej (Sme rodina) však jeho suma bude 60 eur. Len v budúcom roku bude táto zmena štát stáť približne 130 miliónov eur.

6. júna 2022, 12:45 Čas čítania 1:25 Igor Matovič zdieľa prázdny kočík pred palácom prezidentky Čaputovej. Niekto tlačí na to, aby podpísala jeho protiinflačný balík Igor Matovič zdieľa prázdny kočík pred palácom prezidentky Čaputovej. Niekto tlačí na to, aby podpísala jeho protiinflačný balík

Novela je súčasťou takzvaného „prorodinného balíčka“, ktorý ešte v máji v Národnej rade SR presadil minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Časti balíčka dala následne prezidentka Zuzana Čaputová posúdiť ústavnému súdu.

Domov
Zdieľať
Diskusia