Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. novembra 2022, 13:24
Čas čítania 0:45

Lekárski odborári odmietli Matovičove šeky, chcú zvyšovanie platov. Vládu volajú naspäť za rokovací stôl

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Odborári sa nedohodli s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským.

Lekárski odborári odmietli návrh Igora Matoviča o stabilizačných príspevkoch. Jednorazové príspevky pracovníkom podľa nich neriešia hlavné problémy slovenského zdravotníctva z dlhodobého ani krátkodobého hľadiska. Ministra financií opätovne vyzvali na návrat za rokovací stôl. Lekári naďalej trvajú na splnení 8 požiadaviek vrátane zvyšovania platov pre všetkých zdravotníckych pracovníkov, keďže potrebujú prilákať mladých medikov a dosiahnuť návrat kolegov zo zahraničia.

23. novembra 2022, 17:15 Čas čítania 0:57 Ministerstvo sa s lekármi stále nedohodlo, Matovič sa ich pokúša zlomiť. Slováci majú strach, že o nich nebude postarané Ministerstvo sa s lekármi stále nedohodlo, Matovič sa ich pokúša zlomiť. Slováci majú strach, že o nich nebude postarané

Šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský zdôraznil, že zo strany LOZ-u napriek slovám Igora Matoviča nepribudli žiadne nové požiadavky. Matovičove včerajšie slová označil odborársky predák za „dezinformácie a klamstvá“. Zopakoval, že cieľom LOZ-u je aj naďalej dospieť k dohode tak, aby bola zabezpečená zdravotná starostlivosť v nemocniciach.

Peter Visolajský po stretnutí s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským povedal, že Matovičov postoj je prekážkou v dohode. Vládnych politikov vyzýva na upokojenie situácie a žiada, aby prestali burcovať zdravotníkov k nenávisti. „Každá ďalšia tlačovka pána ministra prináša len ďalší hnev v nemocniciach,“ komentoval Visolajský.

Peter Visolajský stabilizačný príspevok odmieta, aj keby mal vraj sám ako pediater so 17-ročnou podľa Matovičovho návrhu nárok na 27-tisícový šek. Ak sa odbory s vládou nedohodnú, k 1. decembru v nemocniciach skončí 2100 lekárov, ktorí sú momentálne vo výpovediach.

Domov
Zdieľať
Diskusia