Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
24. novembra 2022, 11:37
Čas čítania 0:37

MS v Katare: Japonskí fanúšikovia žiadajú po výhre nad Nemeckom štátny sviatok. Futbalisti nechali po zápase čisto ako u doktora

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Japonsko otočilo zápas a nad európskym favoritom zvíťazilo 2 : 1.

Po šokujúcej výhre japonských futbalistov nad nemeckou reprezentáciou na MS v Katare vyzývajú fanúšikovia na štátny sviatok. Víťazstvo vyvolalo improvizované oslavy v japonských metropolách, počas ktorých japonskí priaznivci apelovali na premiéra Fumia Kišidu, aby nasledoval vzor Saudskej Arábie. 

Premiér, ktorého popularita je podľa The Guardian rekordne nízka pre väzby na kontroverznú cirkev zjednotenia, označil víťazstvo za „nádherné“. Vyjadril nádej, že reprezentácia sa prebojuje do vyraďovacej časti. K návrhu ustanoviť štátny sviatok sa však zatiaľ nevyjadril.

Víťazstvo sa stalo hlavnou témou väčšiny japonských médií, ktoré ho označili za „zázrak z Dauhy“. Prekvapujúce víťazstvo, prirodzene, priamo na trávniku aj v kabíne oslavovali aj členovia japonskej reprezentácie. Svoju šatňu napriek tomu nezanechali v neporiadku. Práve naopak, upratali po sebe a zanechali aj 11 origami žeriavov, ktoré tradične symbolizujú česť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia