Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
27. novembra 2022, 12:30
Čas čítania 2:03

Po ktorej vysokej škole dostaneš nástupný plat skoro 2 000 €? Toto sú najlepšie platené miesta absolventov na Slovensku

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené
Po ktorej vysokej škole dostaneš nástupný plat skoro 2 000 €? Toto sú najlepšie platené miesta absolventov na Slovensku
Zdroj: Pexels/Armin Rimoldi

Rozhoduješ sa, na ktorú vysokú školu pošleš prihlášku? Pozri si rebríček najlepšie platených absolventov vysokých škôl na Slovensku.

Jeden z častých mýtov hovorí, že štúdium na vysokej škole automaticky neznamená lepšiu kariéru. Do značnej miery ho však vyvracajú dáta najväčšieho pracovného portálu Profesia.sk, ktorý uvádza, že ľudia s vysokoškolským titulom tvoria iba 2 percentá z počtu nezamestnaných. Z dát teda vyplýva, že vysokoškolský titul stále zlepšuje pozíciu na trhu práce. 

Dôležitým faktorom je však aj výber samotnej vysokej školy. Na Slovensku sú najžiadanejší absolventi vysokých škôl s technickým zameraním, či už z odborov ako informačné technológie alebo elektrotechnika. V rebríčku sa nachádzajú aj humanitné odbory, ako napríklad medzinárodné vzťahy a podnikový manažment.


Podľa rebríčka dominujú najmä fakulty univerzít v Bratislave. Z iných miest bodovali len Fakulta riadenia a informatiky na Žilinskej univerzite a Fakulta elektrotechniky a informatiky na Technickej univerzite v Košiciach.

Domov
Zdieľať
Diskusia