Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová
15. novembra 2022, 15:17
Čas čítania 0:47

Na Kyjev a ďalšie ukrajinské mestá padajú rakety. Lídri sveta iba dnes dorokovali na Bali

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Počuť výbuchy a z viacerých častí mesta vidno stúpať dym. Ide o prvý takýto útok za viac ako týždeň.

Rusko spustilo útok na ukrajinské hlavné mesto Kyjev, pričom bolo počuť výbuchy a vo viacerých častiach mesta vidieť stúpať dym. Podľa starostu mesta Vitalija Klička patria medzi zasiahnuté aj dve obytné budovy v okrese Pečersk, informovalo BBC.

Ide o prvý takýto útok za viac ako týždeň, počas ktorého Rusko stiahlo jednotky z Chersonu.
 

Útok potvrdil aj poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko. Na svoj Twitter pridal video zničenej obytnej budovy, ktorá horí po zásahu raketou.

Bombardovanie ako komunikačný jazyk Putina

Útok prichádza bezprostredne po tom, čo ukrajinský prezident rečnil cez telemost na samite G20. Väčšina lídrov pritom odsúdila ruskú agresiu voči svojmu susedovi. 

Vladimir Putin už štandardne reaguje na rôzne geopolitické momenty bombardovaním a posiela tak odkazy svetu.

Rakety dopadali na Ukrajinu v čase, keď americký prezident Joe Biden v lete rečnil v Poľsku, pričom vyjadril silnú podporu ukrajinskej vláde. V Kyjeve zase hučali sirény aj v momente, keď bol na návšteve nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier. Ten sa musel pred útokom schovať s bežným obyvateľstvom v podzemnom kryte.

Domov
Zdieľať
Diskusia