Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
25. októbra 2022, 19:07
Čas čítania 1:17

FOTO: Nemecký prezident sa na návšteve Ukrajiny musel skryť v protileteckom bunkri. Pre ruské rakety v ňom strávil hodinu a pol

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Nemecký prezident prišiel na Ukrajinu ukázať miestnym obyvateľom, že za nimi Európa naďalej stojí.

Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier sa počas utorkovej návštevy na severe Ukrajiny v čase leteckého poplachu spôsobeného hrozbou ruských rakiet či samovražedných dronov musel ukryť v bunkri.


Niekoľko hodín po Steinmeierovom príchode na Ukrajinu sa v Kyjeve a v ďalších častiach krajiny rozozvučal poplach upozorňujúci na hrozbu raketových útokov.


Steinmeier bol v tom čase v meste Koriukivka, ktoré leží približne 200 kilometrov severovýchodne od Kyjeva v Černihivskej oblasti. Prezident i novinári, ktorí ho sprevádzali, sa museli uchýliť do podzemného krytu, píše nemecký denník Tagesschau.

V bunkri s miestnymi strávil okolo jeden a pol hodinyZa približne hodinu a pol, ktorú prezident strávil v bunkri, stihol na vlastnej koži zažiť, v akých podmienkach ľudia v meste žijú. „Mali sme možnosť hovoriť s 10 až 15 mužmi a ženami z Koriukivky o posledných ôsmich mesiacoch ruskej útočnej vojny,“ povedal Steinmeier a dodal, že ruská vojna na Ukrajine spôsobila veľa obetí i škôd.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami


Koriukivka má pred blížiacou sa zimou problémy so zničenou infraštruktúrou a so zásobovaním. Steinmeier má tomuto mestu odovzdať pomoc pre miestnu energetickú infraštruktúru, píše Tagesschau. Starosta mesta Ratan Achmedov návštevu v blízkosti frontovej línie označil za znamenie, že nemecký prezident a Nemci veria v Ukrajincov a stoja pri nich.


Steinmeier do Kyjeva pricestoval v utorok vlakom, pričom jeho návšteva má byť prejavom solidarity. Ukrajine prisľúbil vojenskú a hospodársku pomoc. Neskôr sa má počas svojej návštevy stretnúť aj s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Domov
Zdieľať
Diskusia