Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. novembra 2022, 9:57
Čas čítania 0:42

Slovenskú armádu čistia od prejavov extrémizmu. Naď sa voči nenávisti ostro vyhraňuje

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vyjadril sa tak pri príležitosti Medzinárodného dňa proti fašizmu a antisemitizmu, ktorý pripomína obete Krištáľovej noci.

Minister obrany Jaroslav Naď vyhlásil, že extrémizmus a nenávisť v akejkoľvek forme sú nebezpečenstvom pre spoločnosť. Povedal to pri príležitosti Medzinárodného dňa proti fašizmu a antisemitizmu, ktorý pripomína obete Krištáľovej noci.

„Tieto tragické stránky histórie sú apelom, aby sme nikdy nezabudli, že extrémizmus a nenávisť v akejkoľvek forme sú nebezpečenstvom pre spoločnosť. Pri tejto veľmi vážnej hrozbe preto nesmieme stáť nezaujato bokom, ale vystúpiť a odmietnuť takéto konanie už v zárodku a náznakoch,“ skonštatoval.

Na rezorte obrany je podľa neho nulová tolerancia voči rasizmu, xenofóbii, antisemitizmu, fašizmu či iným prejavom nenávisti. Upozornil, že rezort v tejto súvislosti realizuje viaceré opatrenia. 

„Dôkladne posudzujeme akúkoľvek činnosť príslušníkov Ozbrojených síl SR, ktorá by mohla viesť k nenávistnému konaniu. Takéto správanie netolerujeme a, v úvodzovkách, čistíme rezort od akéhokoľvek prejavu extrémizmu,“ dodal riaditeľ Vojenskej polície Valentín Cebo.

V stredu uplynulo 84 rokov od protižidovského pogromu známeho ako Krištáľová noc. Počas neho zomrelo približne 100 ľudí, celkový počet obetí je však oveľa vyšší, uvádza sa až 1 300 mŕtvych. Zničených bolo viac než 1 400 synagóg a modlitební a tisíce židovských obchodov, domov a cintorínov.

Domov
Zdieľať
Diskusia