Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. novembra 2022, 20:15
Čas čítania 0:56
Jakub Paulík

Avatar bude mať namiesto 5 častí možno len 3. James Cameron tvrdí, že pokračovanie závisí od záujmu divákov a finančného úspechu

FILMY A SERIÁLY AVATAR: THE WAY OF WATER SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Dlhoočakávané pokračovanie Avatara sa k nám dostane už v decembri.

Avatar by mal po druhej časti, ktorá vychádza v decembri tohto roku, ešte ďalšie 3 časti, no režisér James Cameron tvrdí, že to nie je úplne isté. Všetko totiž závisí od záujmu divákov, o ktorom slávny tvorca mierne pochybuje. 

„Možno ľuďom pripomenieme, o čom je chodiť do kina. Otázka znie: Koľko ľudí na to nekašle?“ cituje slová Camerona Total Film. Ten pritom s poukázaním na pandémiu a streamovacie platformy tvrdí, že žijeme v inej ére, než počas akej písal celú sériu filmov.

Anketa:
Bude podľa teba druhý a tretí Avatar finančným hitom?
Áno.
Nie, ale určite na seba zarobí.
Očakávam skôr prepadák.
Áno.
67 %
387 Hlasov
Nie, ale určite na seba zarobí.
30 %
175 Hlasov
Očakávam skôr prepadák.
3 %
19 Hlasov

Ak by bola teda dvojka a trojka finančným neúspechom, je podľa neho možné, že nakoniec miesto piatich častí natočia len tri. Tretej časti by sme sa mali dočkať v roku 2024 a zvyšné dve by sa mohli dostať do kín do roku 2028.

Avatar 3 je už natočený, no zo štvorky stihli filmári podľa informácií The New York Times nakrútiť iba menšiu časť, a tak by pre nich bolo finančne výhodnejšie, keby v prípade neúspechu predošlých častí radšej film nedokončili. Scenáre k všetkým častiam, ktoré by spoločne mali stáť asi jednu miliardu dolárov, sú však už hotové.

Okrem toho Cameron pre Total Magazine prezradil, že pracoval na pokračovaní Avatara s titulom The High Ground, ktorý mal 132-stranový scenár, no nakoniec skončil „v koši“. Vo filme by sme podľa tejto verzie mohli vidieť mnohé netradičné scény, ako napríklad bojovanie bez gravitácie. Tento príbeh však budú môcť fanúšikovia vidieť aspoň ako grafický román, ktorý vyjde 6. decembra 2022.

Domov
Zdieľať
Diskusia