Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tomáš Šusták TASR
4. novembra 2022, 11:41
Čas čítania 0:42

Severná Kórea eskaluje napätie. Vo vzduchu mala 180 vojnových lietadiel

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Severokórejské lietadlá leteli podľa Soulu približne 20 kilometrov severne od demarkačnej línie rozdeľujúcej obe Kórey.

Juhokórejské vojenské stíhačky vzlietli v piatok na poplach, keď armáda zaznamenala vo vzduchu 180 severokórejských vojnových lietadiel.

„Naša armáda detegovala 180 severokórejských vojnových lietadiel, ktoré boli mobilizované vo vzdušnom priestore Pchjongjangu,“ uviedol juhokórejsky zbor náčelníkov štábov. Zároveň dodal, že v reakcii na toto zistenie vzlietlo na poplach 80 juhokórejských bojových stíhačiek.

K ďalšej eskalácii napätia prichádza po tom, čo Severná Kórea za posledné dni odpálila viac rakiet ako za celý rok 2017. Krátko pred touto udalosťou vypálila počas noci do mora asi 80 delostreleckých granátov a niekoľko rakiet vrátane medzikontinentálnej balistickej rakety, ktorej let však zlyhal. 

Dôvodom zvýšeného napätia môžu byť manévre Južnej Kórey a USA

Podľa pozorovateľov tieto kroky zrejme súvisia s doteraz najväčšími spoločnými cvičeniami armád Južnej Kórey a USA.

Cvičenia Vigilant Storm sú doposiaľ najväčšími spoločnými vzdušnými vojenskými manévrami Južnej Kórey a Spojených štátov. Pôvodne sa mali skončiť v piatok, no v dôsledku odpaľovania rakiet Severnou Kóreou sa rozhodlo o ich predĺžení.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Spoločné vzdušné sily súhlasili s predĺžením cvičenia Vigilant Storm, ktoré sa začalo 31. októbra pre najnovšie severokórejské provokácie,“ uviedlo vo vyhlásení juhokórejské vojenské letectvo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia