Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
19. októbra 2022, 18:51
Čas čítania 0:29

Novým podpredsedom parlamentu sa stal Peter Pčolinský zo Sme rodina. SaS sa na hlasovaní nezúčastnila

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Poslanci mu v tajnej voľbe udelili 85 hlasov. Jedno miesto podpredsedu je naďalej voľné.

Poslanci slovenskej Národnej rady zvolili za podpredsedu parlamentu Petra Pčolinského zo Sme rodina. V tajnej voľbe získal 85 zo 101 platných hlasov. Proti boli šiesti, zdržalo sa desať poslancov, 47 poslancov neodovzdalo hlasovacie lístky. Na zvolenie podpredsedu parlamentu bolo potrebných aspoň 76 hlasov. Koalícia má len 71 hlasov a je tak zrejmé, že za Pčolinského hlasovali aj členovia opozície. SaS, ktorá má 21 poslancov, sa na hlasovaní nezúčastnila. 

Pčolinský
Peter Pčolinský a Boris Kollár (obaja Sme rodina). Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V parlamente boli voľné dve pozície podpredsedu snemovne. Jeden post sa uvoľnil po odchode Milana Laurenčíka zo SaS, ktorý ako náhradník uvoľnil v pléne miesto ministrom zo SaS po ich odchode z vlády. Druhý post sa uvoľnil ešte minulý rok po tom, ako sa funkcie vzdal Juraj Šeliga. Jedno miesto podpredsedu je tak naďalej voľné.

Domov
Zdieľať
Diskusia