Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Peter Vnuk
18. októbra 2022, 11:53
Čas čítania 0:51

Neotvorený iPhone prvej generácie vydražili za necelých 40-tisíc dolárov

Kategória:
Tech
Uložiť Uložené
Neotvorený iPhone prvej generácie vydražili za necelých 40-tisíc dolárov
Zdroj: LCG Auctions

Mastná suma padla za nikdy neaktivovaný kus iPhonu z roku 2007.

Na aukcii LCG Auctions v Spojených štátoch amerických vydražili starý iPhone, ktorý je továrensky zabalený a označený ako „vo vynikajúcom stave“. Možno to znie ako mačka vo vreci, no podľa usporiadateľa aukcie sú povrch a rohy škatule nepoškodené a všade sú príslušné originálne štítky. Na obale vraj nie sú ani žiadne nálepky alebo čiarové kódy od ďalších predajcov.

Všetko sa teda zdá originálne, a aj keď sa ponuky začali na úrovni 2 500 dolárov, postupným prihadzovaním v poslednej minúte sa tento prvogeneračný iPhone dostal na oveľa vyššiu úroveň – konečná suma bola presne 39 339 dolárov a 60 centov.

Kúp si počítač Steva Jobsa

Takéto aukcie však nie sú až také zriedkavé. Portál Hypebeast informuje o tom, že Macintosh SE, počítač z roku 1987, ktorý používal Steve Jobs osobne, je momentálne v dražbe. Podľa nastavení softvéru sa zdá, že ho používala aj Stevova dcéra Lisa Brennanová-Jobsová, podľa ktorej bol údajne pomenovaný počítač Apple Lisa. Aj keď oficiálne to údajne bola skratka utvorená zo slov Local Integrated Software Architecture a zamestnanci firmy tvrdili, že ide o skratku Lisa: Invented Stupid Acronym, čiže Lisa: vymyslená hlúpa skratka.

Počítač Macintosh SE Steva Jobsa.
Počítač Macintosh SE Steva Jobsa. Zdroj: bonhams.com

Macintosh SE, na ktorého disku ešte možno nájsť pozostatky vizionárovej práce, môžeš vydražiť od štartovacej ceny 200-tisíc dolárov. Aukcia sa má uzavrieť 25. októbra, takže na rozbitie prasiatka máš ešte zopár dní.

Domov
Zdieľať
Diskusia