Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
8. októbra 2022, 19:49
Čas čítania 1:11

Najlepšie zarábajúcim futbalistom sa stal prvýkrát Kylian Mbappé. Skončila sa éra dominancie Lea Messiho a Cristiana Ronalda

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Najlepšie zarábajúcim futbalistom sa stal prvýkrát Kylian Mbappé. Skončila sa éra dominancie Lea Messiho a Cristiana Ronalda
Zdroj: TASR/AP

Prví traja hráči rebríčka zarobia v súčte viac ako ďalších 7 miest dohromady.

Francúzsky útočník Kylian Mbappé sa dostal po prvýkrát na čelo rebríčka najlepšie zarábajúcich futbalistov sveta magazínu Forbes. Dvadsaťtriročný útočník za to vďačí predovšetkým novej extrémne výhodnej zmluve, ktorú podpísal v lete so svojím zamestnávateľom Parížom Saint-Germain.

Na druhé miesto klesol jeho klubový spoluhráč a sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty Argentínčan Leo Messi. Stupeň víťazov rebríčka uzatvára Cristiano Ronaldo, ktorý sa herne trápi v drese Portugalska aj Manchestru United.

Práve Ronaldo a Messi si prvé miesto striedali od roku 2014. Jediným hráčom v prvej desiatke, ktorý nepôsobí v špičkovom európskom veľkoklube, je španielska legenda a hráč japonského Vissel Kobe Andrés Iniesta.

Mbappé podľa Forbesu vďaka novej zmluve, platnej do roku 2025, po prvýkrát v kariére zarobí viac ako 100 miliónov dolárov ročne. Bývalý útočník AS Monako zarobí v tejto sezóne okolo 128 miliónov dolárov. Osemnásť miliónov mu tento rok na účte pristane vďaka marketingovým partnerstvám s firmami ako Nike, Dior, Hublot, Oakley a Panini.

Prvých desať hráčov rebríčka v tejto sezóne dovedna zarobí asi 652 miliónov dolárov, čo predstavuje nárast z 585 miliónov dolárov z minulého roka. Najbohatšia trojica v súčte zarobí viac ako sedem ďalších hráčov z rebríčka.

Anketa:
Ničí extrémna ekonomická nerovnosť tímov súťažný aspekt futbalu?
Áno, určite.
Nie, naopak.
Neviem.
Áno, určite.
74 %
291 Hlasov
Nie, naopak.
14 %
54 Hlasov
Neviem.
12 %
47 Hlasov
Top 10 najlepšie platených futbalistov v sezóne 2022/23 podľa Forbesu

1. Kylian Mbappé (Paríž Saint-Germain) – 128 miliónov USD
2. Lionel Messi (Barcelona) – 110 miliónov USD
3. Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 100 miliónov USD
4. Neymar (Paríž Saint-Germain) – 87 miliónov USD
5. Mohamed Salah (Liverpool) – 53 miliónov USD
6. Erling Haaland (Manchester City) – 39 miliónov USD
7. Robert Lewandowski (Barcelona) 35 miliónov USD
8. Eden Hazard (Real Madrid) 31 miliónov USD
9. Andrés Iniesta (Vissel Kobe) 25 miliónov USD
10. Kevin De Bruyne (Manchester City) 29 miliónov USD
Domov
Zdieľať
Diskusia