Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
6. októbra 2022, 20:25
Čas čítania 0:35

Ruskí hackeri útočili na slovenské weby. Chceli zhodiť stránku letiska či taxislužieb

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pred koordinovanými kybernetickými útokmi na slovenské ciele varuje Národný bezpečnostný úrad.

Ruskí hackeri, ktorí vystupujú pod menom Anonymous.ru, dnes podnikli niekoľko útokov na slovenské weby. Píšu o tom na svojom webe Živé.sk.

Hackeri sa vyhlásili za súčasť proruskej skupiny Killnet, ktorá už podnikla útoky v Česku, Litve, Rumunsku či Nemecku. Cieľom ich útokov bolo znefunkčniť prístup k stránkam a službám pre ich návštevníkov. Uspeli však len obmedzene a nakrátko. 

Útoky na slovenské ciele sa odohrali popoludní a problémy pretrvávali približne dve hodiny. Prejavovali sa spomalením webov, prípadne sa na stránky nedalo vôbec pripojiť.

Stránka bratislavského letiska nefungovala približne do 17. hodiny, okrem nej mala problémy stránka letiska Sliač či Medzinárodných leteckých dní SIAF.

Hackeri útočili aj na weby finančných inštitúcií Wüstenrot, Prvej stavebnej sporiteľne a Privatbanky. Nechýbali ani hostingy Webglobe, WeDos a HostCreators, pretekársky automobilový okruh Slovakia Ring a niekoľko taxislužieb – RS Taxi, Grand Taxi, PnSk Taxi, Mercedes Taxi a ATaxi.

Okrem slovenských letísk mali problémy aj užhorodské a budapeštianske.

Domov
Zdieľať
Diskusia