Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
4. októbra 2022, 12:04
Čas čítania 1:16

Šéf americkej CIA: Ťažko povedať, či Putin s útokom atómovou bombou iba blafuje. Ruské kroky monitorujeme

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Nevyspytateľné správanie Vladimira Putina je podľa šéfa americkej CIA neakceptovateľné.

Šéf americkej tajnej služby CIA nevedel povedať, či Vladimir Putin iba blafuje, keď sa vyhráža použitím jadrových bômb na Ukrajine. William Burns, ktorý aktuálne šéfuje CIA, o Putinovi rozprával v rozhovore pre televíziu CBS, kde dostal otázku, či je Putin naozaj schopný jadrové zbrane použiť.

„Musíme brať seriózne každú vyhrážku, keď sa pozrieme na to, čo všetko je v stávke. Viete, rétorika, ktorú používa spoločne s ostatnými čelnými predstaviteľmi Ruska, je bezohľadná a veľmi nezodpovedná,“ okomentoval Burns vyjadrenia, ktorými Putin neustále naznačuje, že je na ukrajinský front schopný zhodiť atómovú bombu.

Američania pozorujú, či sa už Rusi na jadrový útok nepripravujúPodľa Burnsa je v tejto chvíli veľmi ťažké zhodnotiť, v akom psychickom rozpoložení sa Putin nachádza. „Musíme dávať pozor na akékoľvek znaky toho, že [použitie atómovej bomby] pripravujú,“ vysvetlil v rozhovore šéf CIA, ktorá spoločne s ostatnými americkými agentúrami monitoruje aktivity Ruskej federácie.

Od politikov by Burns chcel, aby Putinovi jasnou rečou oznámili, aká odpoveď by na Rusko čakala, keby predsa len atómovú bombu použil.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Aj keď Burns v rozhovore použil iba frázu „vážne následky“, v uplynulých dňoch sa podľa zdrojov z administratívy amerického prezidenta Bidena medzi vedením krajiny diskutuje o prípadnej odpovedi, ktorá by nielenže zničila všetky ruské vojská na Ukrajine, ale Američania by konvenčnými útokmi potopili aj celú ruskú námornú flotilu v Čiernom mori.

Domov
Zdieľať
Diskusia