Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
3. októbra 2022, 14:52
Čas čítania 1:16

Čaputová: Sekundy delili tých, ktorí zomreli, od tých, ktorí prežili. Zomreli ľudia, ktorí mali sny, lásky a túžby

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pár slov matky, ktorá je toho času prezidentkou.

Prezidentka Zuzana Čaputová si v pondelok krátko popoludní uctila pamiatku obetí tragickej nehody v Bratislave položením kvetov a zapálením sviečky v blízkosti miesta nešťastia neďaleko zastávky Zochova. 


„Je veľmi ťažké uvedomiť si, že piatim rodinám sa ich blízki už nikdy nevrátia domov. Táto zastávka je nesmierne frekventovaná a stáť na nej mohol ktokoľvek,“ povedala prezidentka. Zároveň je podľa jej slov neodpustiteľné, že k tragédii došlo pod vplyvom alkoholu.


Prezidentka na sociálnej sieti píše, že sekundy alebo metre delili tých, ktorí zomreli, od tých, ktorí prežili.

„Napadajú nám prirodzené otázky, prečo sa to stalo, prečo práve oni. Viacerí z nich, mladí ľudia, ktorí mali svoje sny, lásky, túžby pred sebou,“ uviedla Čaputová, ktorá tieto slová píše aj ako matka. Povedala, že všetci sú nevinné obete nezodpovednosti. „Pripomínajú nám, ako sa v sekunde môže všetko zmeniť. Ako v sekunde môžeme prísť o to najdrahšie,“ dodala hlava štátu.

Univerzita Komenského v Bratislave si v utorok  o 9.00 h uctí minútou ticha svojich troch študentov, ktorí zahynuli pri nedeľnej tragickej nehode na autobusovej zastávke Zochova v hlavnom meste, potvrdil prorektor pre vonkajšie vzťahy UK Radomír Masaryk.


„Pred univerzitou bude visieť čierna vlajka, kondolenčná kniha bude všetkým obetiam vystavená v utorok od 15.15 h,“ uvádza sa na webe najstaršej slovenskej univerzity. Zároveň rektor UK Marek Števček poslal sústrastné listy rodinám obetí.


Univerzita informuje, že pozostalí, kamaráti, ale aj ich blízki môžu využiť služby psychologickej poradne UK.


Ďalšou obeťou bol študent prvého ročníka Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity. V centre Bratislavy narazilo v nedeľu v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a päť zranených.

Mohlo by ťa zaujímať:
– Vodič Dušan Dědeček po vytriezvení prosil policajtov, aby ho zabili, ináč sa vraj zabije sám
Polícia: Opitému vodičovi, ktorý spôsobil smrť piatich ľudí na Zochovej, hrozí doživotie
– VIDEO: Pár hodín po tragickej nehode na Zochovej zrámoval iný vodič zastávku v Hrkovciach. Zaspal za volantom
Domov
Zdieľať
Diskusia