Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Viktor Kniš TASR
2. októbra 2022, 19:36
Čas čítania 0:47

Na Slovensko mieri babie leto, teploty prekročia cez týždeň 20 stupňov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Slovákov čaká po vlne pochmúrnych dní konečne trochu nefalšovaného jesenného slnka.

Počas najbližšieho týždňa čaká Slovensko prevažne jasné a slnečné počasie, prevažne bez zrážok. Podľa predpovedí meteorológov zo SHMÚ a iMeteo budú najvyššie denné teploty aj viac ako 20 stupňov Celzia. Babie leto by mohlo prísť od utorka. 

„Vďaka slnečnému počasiu a postupne aj prílivu teplého vzduchu budú teploty na našom území pomaly rásť. Ešte v utorok sa maximálne teploty budú pohybovať v intervale +14 až +20 °C, no v druhej polovici týždňa pôjdu teploty už nad hranicu +20 °C a v najteplejších oblastiach Slovenska môže byť do +23 °C,“ informuje iMeteo. 

Babie leto
Zdroj: TASR/Martin Palkovič

Pondelok bude veterný, vydali výstrahy

Meteorológovia zároveň upozorňujú, že v pondelok bude ešte silno fúkať. Na horách severného Slovenska možno miestami očakávať až víchricu.


Silný vietor sa môže od pondelka vyskytnúť v okresoch Brezno, Banská Bystrica, Poprad a na väčšine územia Žilinského kraja. V polohách nad pásmom lesa možno miestami očakávať výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, čo je až víchrica.


V pondelok zafúka aj na západe Slovenska, výstrahy prvého stupňa vydali meteorológovia od 12.00 do 22.00 h pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj a okresy Myjava a Nové Mesto nad Váhom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia