Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
28. septembra 2022, 12:59
Čas čítania 1:18

Andrej Stančík bude štátnym tajomníkom. Môže to mocensky zamiešať karty, tvrdí Marcinková

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Poslankyňa Vladimíra Marcinková si myslí, že podľa parlamentnej matematiky sa môže pri hodnotových otázkach stať, že hlasovania o právach ľudí dopadnú inak ako doteraz.

Poslanec OĽaNO Andrej Stančík bude štátnym tajomníkom na ministerstve zahraničných vecí. Dnešným dňom v tejto funkcii končí Martin Klus z SaS, ktorý odchádza po demisii ministra Ivana Korčoka. Klusa vo funkcii nahradí Andrej Stančík od štvrtka 29. septembra.


Stančík doteraz pôsobil v Národnej rade SR ako poslanec. Andrej Stančík vyštudoval energetickú bezpečnosť a medzinárodné vzťahy a svoje vedomosti a skúsenosti dokázal pretaviť do práce v Zahraničnom výbore NR SR, ako aj v Európskom výbore NR SR.

„Je pevným a vytrvalým zástancom členstva Slovenska v európskych štruktúrach, ako aj v Severoatlantickej aliancii. Spolu s ministrom zahraničných vecí Rastislavom Káčerom sú zárukou, že Slovensko bude pokračovať v trende, ktorý sme nastolili po voľbách v roku 2020,“ tvrdí strana OĽaNO. 

Marcinková z SaS: Ponuka pre Stančíka má nástrahy

Už pred týždňom medializovanú ponuku pre Andreja Stančíka komentovala poslankyňa klubu SaS Vladimíra Marcinková, ktorá šéfuje výboru, kde doteraz pôsobil Stančík. „Odchod Andreja Stančíka z parlamentu môže mocensky zamiešať karty,“ tvrdí poslankyňa.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Myslí si, že podľa parlamentnej matematiky sa môže pri hodnotových otázkach stať, že hlasovania o právach ľudí dopadnú inak ako doteraz. „Pomer síl v parlamente pri témach, akou je napríklad sprísnenie interrupcií, je tesný, 76 ku 74. Andrej Stančík stál spravidla na strane ľudských práv a ochrany liberálnej politiky, jeho odchodom sa matematika môže posunúť v ich neprospech,“ hovorí Marcinková. 


Andrej Stančík bol zároveň v OĽaNO človekom, ktorý otvorene kritizoval správanie Igora Matoviča a údajne bol za jeho odchod, keď SaS deklarovala svoje ultimátum. 


„Po jeho odchode bude táto skupina poslancov užšia a ja dúfam, že to neprispelo k motívom, prečo Andrej dostal túto lukratívnu ponuku v exekutíve. Zároveň si myslím, že mladí ľudia by mali dostať šancu v politike a pokojne aj v exekutíve.

Andrej Stančík má zápal a chuť učiť sa a pracovať na sebe. V európskom výbore som sa na jeho hodnotové zakotvenie mohla spoľahnúť. Verím len, že pri svojom rozhodovaní o svojej budúcnosti zvážil aj budúcu podobu parlamentnej reality. Z tej mám obavy ja,“ tvrdí Marcinková. 

Domov
Zdieľať
Diskusia