Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Denisa Bodková
19. septembra 2022, 18:00
Čas čítania 0:25

Pohreb Alžbety II. sa zrejme zaradí medzi najsledovanejšie prenosy storočia

Kategória:
Video
Uložiť Uložené

Slovensko na pohrebe zastupovala prezidentka Zuzana Čaputová s partnerom Jurajom Rizmanom.

Dnes sa v londýnskom Westminsterskom opátstve konal štátny pohreb zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. Okrem členov európskych kráľovských rodín a zástupcov krajín Commonwealthu prišli aj mnohí svetoví politickí lídri. Pozvánku nedostali len predstavitelia Ruska, Bieloruska, Mjanmarska, Sýrie, Venezuely a Afganistanu.

Slovensko na pohrebe zastupovala prezidentka Zuzana Čaputová s partnerom Jurajom Rizmanom. Štátny smútok bude v Británii trvať až do 26. septembra. Podľa tradície by mal trvať 12 dní od úmrtia kráľovnej, avšak kráľ Karol III. požiadal o jeho predĺženie o ďalších sedem dní po pohrebe svojej matky. Pohreb Alžbety II. sa zrejme zaradí medzi najsledovanejšie prenosy storočia, odhaduje sa viac než 4 miliardy divákov. Viac vo Freshnews.

Domov
Zdieľať
Diskusia