Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
11. septembra 2022, 12:47
Čas čítania 1:03

Menšinová vláda má trvanlivosť maximálne mesiac, tvrdí Žiak z SaS

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Andrej Stančík verí, že strana SaS bude naďalej podporovať zodpovedné riešenia.

Poslanec parlamentu Miroslav Žiak z SaS predpokladá, že menšinová vláda bude mať krátke trvanie. Poslanec Andrej Stančík z OĽaNO verí, že opozícia podporí v parlamente koaličné návrhy na pomoc ľuďom. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.


„Menšinová vláda má trvanlivosť maximálne mesiac,“ vyhlásil Žiak. Čuduje sa ministrom, ktorí chcú ísť do menšinovej vlády. „Neprejde im žiadny zákon, neprejde im prakticky nič,“ podotkol.

Andrej Stančík verí, že strana SaS bude naďalej podporovať zodpovedné riešenia, a tvrdí, že do poslednej minúty bojoval za zachovanie štvorkoalície. „Považoval som to za najlepšie riešenie,“ doplnil. Zároveň obraňoval teambuilding OĽaNO, ktorý hnutie zorganizovalo počas posledného víkendu pred vypršaním ultimáta SaS.

Podľa Stančíka išlo o dlhodobo plánované stretnutie, ktoré členovia hnutia využili efektívne. Nepotvrdil, že bol jedným z poslancov, ktorí Igorovi Matovičovi otvorene povedali, že by mal odísť z postu ministra financií. 

Naznačil, že ak by sa koalícia opäť opierala o hlasy extrémistických poslancov, odišiel by z koalície. Stranu Republika považuje za nebezpečnejšiu ako ĽSNS, ktorú riadi odsúdený neonacista Marian Kotleba

30. septembra 2023, 7:00 Čas čítania 25:30 VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov

Predseda vlády Eduard Heger poslal prezidentke tri mená nových potenciálnych ministrov, ktorí by mali nahradiť odídencov zo strany Sloboda a solidarita. O menách navrhovaných nástupcov do vedenia rezortov informuje Denník N. Ministrom spravodlivosti by sa mal stať predseda Slovenskej advokátskej komory Viliam Karas, navrhuje Eduard Heger. Za ministra zahraničných vecí navrhol diplomata Rastislava Káčera a za ministra hospodárstva odborníka na energetiku Karola Hirmana.

Andrej Stančík považuje Hirmana za fundovaného odborníka na energie. „Je zodpovedné, že sa rozhodol vziať túto zodpovednosť na seba,“ povedal Stančík. Nechcel komentovať napríklad Viliama Karasa, o ktorom je známe, že je podporovateľom Maroša Žilinku.

Domov
Zdieľať
Diskusia