Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
8. septembra 2022, 14:28
Čas čítania 1:03

V Rimavskej Sobote zabil 26-ročný muž vlastnú babku, hrozí mu doživotie

Kategória:
News
Uložiť Uložené
V Rimavskej Sobote zabil 26-ročný muž vlastnú babku, hrozí mu doživotie
Zdroj: Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj

Ďalší desivý incident sa stal v Prievidzi, kde vnučka zbila starú mamu a vyhrážala sa jej zabitím.

Polícia Slovenskej republiky informuje o hrôzostrašnom prípade z Rimavskej Soboty, kde 26-ročný muž v byte úmyselne usmrtil svoju 71-ročnú starú matku.

Fyzicky ju napadol tak, že jej spôsobil viacpočetné poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Bezprostrednou príčinou smrti bolo zlyhanie srdcovej a dýchacej činnosti pri viacerých poraneniach tela.

Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Za takýto zločin, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.



Ďalší desivý incident sa stal v Prievidzi, kde osemdesiattriročná žena vybehla na balkón bytu a kričala na susedov, že ju vnučka bije. Keď sa poškodenej susedia zastali, žena im adresovala vyhrážky zabitím a vulgárne im nadávala. Informovala o tom facebooková stránka Polícia SR – Trenčiansky kraj.

„Do rána skapete, to zariadim,“ kričala údajne 40-ročná žena na susedov a následne vraj starej mame povedala: „Ty už nepovieš dobrú noc!“ Vydesení a znepokojení svedkovia privolali policajnú hliadku, keďže agresívne správanie sa stupňovalo a vyhrážky boli opakované.

Polícia ženu zadržala, avšak páchateľka sa neustále správala agresívne a na členov hliadky dokonca pľula a aj im sa opakovane vyhrážala zabitím. Po vykonaní dychovej skúšky jej v krvi zistili 2,42 promile alkoholu. 



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Prievidzi tak ženu obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom útoku na verejného činiteľa.

Zároveň spracoval podnet na jej väzobné trestné stíhanie, s ktorým sa súd stotožnil. Podľa polície obvinenej, ktorá už bola v minulosti súdne trestaná, tentoraz v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Domov
Zdieľať
Diskusia