Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
5. septembra 2022, 16:07
Čas čítania 0:41

Andrej Babiš si robí reklamu na titulke vlastných denníkov. Kritizuje dôveryhodnosť médií

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Andrej Babiš je majiteľom médií, ktoré dnes publikovali titulku s jeho kampaňou na prezidentské voľby.

Bývalý predseda vlády a minister financií Andrej Babiš by mohol byť jedným z potenciálnych kandidátov na českého prezidenta. Svoju aktuálnu politickú súťaž postavil na kritike aktuálnej vlády Petra Fialu, ktorá v parlamentných voľbách tesne vytlačila jeho bývalú garnitúru.

Denníky Mladá fronta DNES a české Ľudové noviny dnes Andrejovi Babišovi spravili reklamu, keď na titulke zverejnili rovnaký odkaz „Veríte médiám?“ s podobizňou expremiéra. Nie je však tajomstvom, že práve Andrej Babiš ovláda vydavateľstvo, pod ktoré tieto denníky patria. „Takto ponížiť vlastné médium môže iba Andrej Babiš,“napísal na Twitteri šéfredaktor uznávaného týždenníka Respekt Erik Tabery. 

Denníky MF DNES a Ľudové noviny patria do skupiny Mafra, ktorú Andrej Babiš prostredníctvom spoločnosti Agrofert kúpil v júni 2013.

Majetok Agrofertu bol o štyri roky neskôr nútený previesť do zvereneckého fondu. Už v minulosti Andrej Babiš svoje médiá využíval na politický boj. 

Domov
Zdieľať
Diskusia