Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
1. septembra 2022, 8:51
Čas čítania 0:27

Rusku sa míňajú zásoby zbraní. Ak bude pokračovať v bojoch, do konca roka ich vyčerpá

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Rusko z dôvodu západných sankcií nedokáže pokračovať v riadnej priemyselnej výrobe zbraní, ktorými by nahradilo rýchlo sa míňajúce zásoby.

Rusko vyčerpá svoje zásoby riadených striel, delostreleckých nábojov a obrnených vozidiel do konca tohto roka, ak bude pokračovať takáto intenzita bojov, tvrdí nezávislý ruský investigatívny portál The Insider.

Invázia Ruska na Ukrajine podľa neho už viedla k „obrovským stratám“ zbraní a vojenského vybavenia. Portál vysvetlil, že Rusko v dôsledku západných sankcií nie je schopné pokračovať v riadnej priemyselnej výrobe zbraní, ktorými by nahradilo rýchlo sa míňajúce zásoby.

Hoci Sovietsky zväz (ZSSR) mal obrovské zásoby delostreleckej munície, väčšinu z nej nemohli dlho skladovať. Rusko počas 6-mesačnej vojny na Ukrajine okrem munície vyčerpáva aj ľudské zdroje. Americké tajné služby tvrdia, že ruská armáda čelí vážnemu nedostatku vojenského personálu, ktoré sa snaží kompenzovať návratom zranených vojakov či vyššou finančnou odmenou.

ruská armáda vojaci konvoj
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia