Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
29. augusta 2022, 8:46
Čas čítania 0:32

Každý občan Rakúska dostane protiinflačný bonus 500 eur. Pomôcť má s rastúcimi cenami energií

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Bonus 500 eur dostanú všetci dospelí ľudia s trvalým bydliskom v Rakúsku, deti do 18 rokov dostanú 250 eur.

Každý občan Rakúska dostane protiinflačný bonus ako pomoc v súvislosti s drahými energiami. Bonus 500 eur dostanú všetci dospelí ľudia s trvalým bydliskom v Rakúsku, deti do 18 rokov dostanú 250 eur. Informujú o tom Tv noviny s odvolaním na portál Oe24.

Protiinflačný bonus pôvodne plánovali vyplácať až 1. októbra, no vláda spolkovej krajiny rozhodla, že platby budú prebiehať už na prelome augusta a septembra. Prvým 300-tisíc náhodne vybraným jedincom prídu peniaze už v týchto dňoch.

„Aj keď sme pod tlakom, vyplácame príspevky skôr, ako sme plánovali. Vždy som zdôrazňoval, že vláda robí všetko pre to, aby ľuďom v tejto ťažkej dobe pomohla,“ povedal rakúsky kancelár Karl Nehammer.

Minister financií Magnus Brunner zdôraznil, že inflácia je pre mnohých skutočným problémom, preto vláda už mesiace pomáha rôznymi balíkmi. „Kde je to možné, uprednostňujeme finančnú pomoc,“ cituje ministra portál Oe24.

Domov
Zdieľať
Diskusia