Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
29. augusta 2022 o 10:15
Čas čítania 0:36

Rusko tento týždeň rozbieha veľké vojenské cvičenie Východ-2022. Zapojí sa doň viac ako 50-tisíc vojakov

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Do cvičenia sa zapojí aj Čína, Azerbajdžan, Alžírsko, Arménsko, Bielorusko či India.

Tento týždeň Rusko rozbieha strategické veliteľsko-štábne cvičenie „Vostok-2022“ („Východ-2022“), do ktorého sa zapojí viac než 50-tisíc vojakov. Súčasťou bude 5 000 zbraní a vojenského vybavenia vrátane 140 lietadiel a 60 vojnových lodí. Rusko to uvádza vo vyhlásení tlačového odboru Ministerstva obrany Ruskej federácie.

Vojenské cvičenie sa uskutoční od 1. do 7. septembra v siedmich vojenských priestoroch Východného vojenského okruhu a tiež v Ochotskom a Japonskom mori.

Cieľom cvičenia je podľa slov ministerstva zlepšenie zručností veliteľov a štábov pri „riadení medzidruhových a koaličných zoskupení vojsk (síl) pri odrážaní agresie východným smerom a v námornej zóne Ďalekého východu“. Medzi cieľmi sa uvádza aj „udržanie mieru, ochrana záujmov a zaistenie vojenskej bezpečnosti“.

Do cvičenia sa zapoja aj partnerské štáty, ako sú Čína, Azerbajdžan, Alžírsko, Arménsko, Bielorusko, India, Kazachstan, Kirgizsko, Laos, Mongolsko, Nikaragua, Sýria a Tadžikistan.

Domov
Zdieľať
Diskusia