Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
26. augusta 2022 o 10:45
Čas čítania 1:10

VIDEO: V čínskom meste pribudlo necelých 150 prípadov covidu, 10 miliónov obyvateľov tak muselo stáť v rade na testovanie v 40 °C

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ľudia v radoch odpadávali od tepla.

Čínske mesto Čunking nariadilo celoplošné testovanie na covid uprostred rekordnej vlny horúčav. Milióny obyvateľov mesta museli stáť v radoch pod ostrým slnkom aj celé hodiny, teploty podľa CNN prekročili aj 40 stupňov Celzia. Mesto zároveň zápasí s výpadkami elektriny a požiarmi.

Nulová tolerancia covidu

V meste hlásili v prvej polovici augusta 146 prípadov nákazy koronavírusom. Úrady preto spustili plošné testovanie v centre mesta, ktoré sa týkalo zhruba 10 miliónov ľudí. Testovať sa šli v stredu počas extrémnych horúčav, keď v niektorých štvrtiach vypadol prúd.

Podľa fotografií a videí na sociálnych sieťach stáli ľudia v radoch celé hodiny. Niektorí z nich v horúčavách stratili vedomie, v radoch stáli aj s rúškami na tvári.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Povinným testom sa nemôžu vyhnúť. Kým sa neotestujú, majú „oranžový kód“. Až po teste sa farba zmení na zelenú, a len s tou vedia normálne fungovať. Bez toho nemôžu navštíviť akékoľvek zhromaždenia vrátane pracovných aktivít a nemôžu vojsť ani do uzavretých verejných budov.

V meste teplota neklesla pod 32 stupňov už dva týždne a denné maximá dosahujú 41 až 45 stupňov Celzia. Výpadky elektriny v dôsledku požiarov a počasia obmedzujú prácu farmárov, ktorí zalamujú rukami nad spálenou úrodou a trpiacimi zvieratami. Tie často v horúčavách umierajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia