Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
19. augusta 2022, 6:47
Čas čítania 0:52

„Nemáš právo povedať 14-ročnému dievčaťu, že musí porodiť dieťa násilníka.“ Joe Rogan obhajoval právo žien na interrupciu

Kategória:
News
Uložiť Uložené
„Nemáš právo povedať 14-ročnému dievčaťu, že musí porodiť dieťa násilníka.“ Joe Rogan obhajoval právo žien na interrupciu
Zdroj: Reprofoto

Témou rozhovoru bolo obmedzovanie prístupu k interrupciám v USA. Rogan poukázal na to, že existujú ženy, ktoré boli znásilnené, a podľa neho majú právo ísť na interrupciu.

Joe Rogan mal vo svojom podcaste The Joe Rogan Experience ako hosťa generálneho riaditeľa Babylon Bee Sethoma Dillona, píše UNILAD. The Babylon Bee je konzervatívna kresťanská spravodajská satira, ktorá publikuje satirické články na rôzne témy vrátane náboženstva, politiky, aktuálnych udalostí a verejných činiteľov.

Témou rozhovoru bolo obmedzovanie prístupu k interrupciám v USA. Rogan poukázal na to, že existujú ženy, ktoré boli znásilnené. „Tie by, ku**a, nemali porodiť dieťa svojho násilníka. Sú ženy, ktoré boli sexuálne napadnuté pred dosiahnutím 14 rokov.“

Šéf satirickej spravodajskej stránky s týmto tvrdením nesúhlasil a vyjadril pro-life názor. „Existujú ľudia, ktorí sa narodili aj napriek tomu, že boli počatí znásilnením. Práve teraz žijú a sú takisto pro-life,“ povedal Dillon.

Joe Rogan tento argument neprijal a interrupciu obhajoval na príklade vlastnej 14-ročnej dcéry. „Nemáš právo povedať 14-ročnému dievčaťu, že musí porodiť dieťa násilníka. Rozumieš, čo hovoríš? Nemáš právo povedať mojej 14-ročnej dcére, že musí porodiť dieťa svojho násilníka,“ povedal Rogan.

Ani tento argument Dillonov postoj nezmenil. „Nemyslím si, že vražda napraví znásilnenie.“ Joe Rogan je otcom 14-ročnej Loly a 12-ročnej Rosy, ktoré má so svojou manželkou Jessicou Ditzel.

Rogan už dávnejšie vyjadril podporu práva na interrupciu. No vtedy to nazval „komplikovaným problémom“. „Je to zvláštne, keď má dieťa 6 mesiacov. Viem, že niektoré štáty povoľujú neskoré potraty, pretože žena môže pri pôrode zomrieť. No som jednoznačne za právo ženy na výber.“

Domov
Zdieľať
Diskusia