Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
15. augusta 2022, 7:52
Čas čítania 0:42

Slovenská dvadsiatka prvýkrát za 9 rokov nepostúpila do štvrťfinále. Miestenku im vyfúkli náhradníci z Lotyšska

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pobaltská krajina, ktorá sa v Edmontone predstavila v pozícii náhradníka za Rusko, zdolala Česko 5 : 2.

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov si nezahrá prvýkrát po deviatich rokoch vo štvrťfinále majstrovstiev sveta. V konečnej tabuľke skupiny A získali len dva body a patrí im posledná piata nepostupová priečka. Ich teoretickú nádej na postup zo skupiny zmarilo prekvapujúcim víťazstvom 5 : 2 nad Českom Lotyšsko. Hetrikom sa na víťazstve podieľal Ralfs Sebastjans Bergmanis.

Pobaltská krajina nemala na šampionáte pôvodne vôbec nastúpiť. IIHF ich medzi desiatku účastníkov zaradila po suspendácii ruskej a bieloruskej reprezentácie. Slovenskí hokejisti končia s hrozivým celkovým skóre 11 : 27 v štyroch zápasoch. V poslednom zápase turnaja prehrali s Fínskom 3 : 9.

Lotyšskí hokejisti, na ktorých zaváhanie sa Slováci spoliehali, sa nakoniec vďaka triumfu nad Českom vyšvihli na tretiu pozíciu. Česi si zo štvrtého miesta vo štvrťfinále zahrajú s víťazom skupiny B – USA.

Slovenská reprezentácia do 20 rokov nepostúpila do štvrťfinále MS vôbec prvýkrát od zavedenia systému štyroch postupujúcich zo skupiny. Naposledy náš výber nepostúpil v roku 2013, keď sa do vyraďovacej časti kvalifikovali len prvé tri tímy. Poslední v základnej skupine boli mladí Slováci ešte dávnejšie, naposledy na majstrovstvách v roku 2007.

Domov
Zdieľať
Diskusia